OVER MIJ

De bron van NaturSinne ligt in mijn opleiding en in Zweden. In 2014 ben ik begonnen aan de HBO opleiding Bloemsierkunst, AD deeltijd, aan het Stoas te Wageningen. In 2016 is de studie afgerond.

Tijdens de opleiding werd ik mij bewust van mijn idealen qua bloemwerk. Materialen uit de natuur, in een rustige balans vormgegeven met respect voor natuur en milieu zijn basiswaarden geworden.

Aan het einde van de studie volgde een studiereis naar Zweden. Daar is onder leiding van de Belgische kunstenares, Marjan Verhaeghe, studie gedaan naar Land Art en de essentie van een werkstuk. Uiteindelijk is er een natuurlijk object gemaakt.

Natuurlijk object Zweden

Natuurlijk object in Zweden

Dit object bestaande uit takken en dennenappels, staande in een meer, is gemaakt samen met Karrie Mennen, Joyce Oudshoorn en Vera van Beers, medestudenten aan het Stoas.

In Zweden werd ik bevestigd in mijn ideeën en besloot ik verder te willen gaan met het ontwikkelen van natuurlijke decoraties.

Terug in Nederland kwam ik op de naam NaturSinne. Deze Zweedse naam staat voor mijn overtuigingen. De betekenis van “Natur” spreekt voor zich en is in het Nederlands “natuur”. Het tweede gedeelte van de naam, “Sinne”, is “natuur” in zijn geaardheid of karakter. Ook staat “Sinne” voor zintuigen. De natuur wil ik graag dichter bij de mensen brengen, de zintuigen helpen daarbij. En, last but not least, is de stam van Sinne het basiswoord Sine wat betekent “God is met ons”.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *